tiistai 27. elokuuta 2013

Lauantaina Suomen luonnon päivä

Tulevana lauantaina 31.8. juhlitaan Suomen luonnon kauneutta. Nyt ensimmäistä kertaa vietettävää valtakunnallista Suomen luonnon päivää juhlitaan samana päivänä kun Vaasan seudulla ovat Saarikauden päättäjäiset, joita myös paikoin Venetsialaisiksi kutsutaan.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna, lauantai-iltana on Vaasassa ja saaristossa totuttu pimenevää iltaa ja yötä valaisemaan nuotiotulilla, raketeilla, ja hienoilla valoilla niin veneissä kuin huviloillakin.

Edellyttäen että metsäpalovaroitus ei ole voimassa viikonloppuna. Todennäköisyys siihen, että viranomaiset kieltävät ilotulitteiden ampumiseen lauantain 31. elokuuta ja sunnuntain 1. syyskuuta kello 18–02 välisenä aikana on tämän päivän arvioiden perusteella hyvin suuri. Edellisen kerran rakettien ampuminen huvilakauden päättäjäisissä kiellettiin vuonna 2006. Syynä oli silloinkin metsäpalovaroitus.

Seuraa tilannetta Pohjanmaan pelastuslaitoksen sivuilta.

Kesäkauden päättymistä juhlitaan joka tapauksessa, ja usein jopa riehakkaasti. Itse kunkin sopii kuitenkin myös miettiä samalla maailmanmenoa ja omia tekemisiään luonto huomioiden, tasapainoisen ja kestävän luontosuhteen löytämiseksi.

Jokainen meistä voi juhlia kaikkea sitä, mitä luonto meille edustaa. Nautitaan sen suomasta ilosta ja yritetään oivaltaa edes pieni osa siitä hyvästä, mitä luonnosta saamme. Kiitollisin mielin.

Suomen luonnon päivän järjestäjinä toimivat: Suomen luonnonsuojeluliitto, SYKE, Metsähallituksen luontopalvelut ja Biologian ja maantiedon opettajien liitto BMOL.

Katso lisää alueellisista tapahtumista ja retkistä.www.suomenluonnonpaiva.fi 

Erinomaisia paikkoja perehtyä luonnon pieniin ihmeisiin löytyy Vaasan seudulta todella hyvin, jopa ihan kaupunkialueeltakin. Kannattaa käydä katsomassa taas tutut paikat, tai lähteä etsimään uusia, ennen kokemattomia paikkoja, rantoja, metsiä, puistoja, takapihoja…

Kesä ei tahdo vielä luovuttaa.
Syksy ilmoittaa vuoronsa alkavan.























Kuvat: AN. 25.8.2013. Kuvattu Vaskiluodon metsässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...