tiistai 20. elokuuta 2013

Tunnistatko paikan?














Tässä kuva Vaskiluodon sillalta vuodelta 1931.

Kuvassa Vaasan maaherran auto (rekisterinumerolla VA-1). Pojat jotka istuvat kaiteella ovat Heikki Martonen ja Eino Merisalo. Auton ikkunassa Liisa (os. Martonen) Olki.
Kuvan on ottanut K.V. Martonen.

Kuva on saatu Kai Martoselta (kuva tulee mukaan tälle sivustolle syyskuussa koottavaan VASKILUODON SILTA ENNEN JA NYT – slideshowesitykseen)

Kiitoksia Kai tästä erinomaisen kiehtovasta valokuvasta! 

Tämä Vaskiluodonsillalla jo yli 80-vuotta sitten otettu valokuva on tähän mennessä vanhin minun näkemistäni kuvista ko. kohteesta.
Juuri tällaiset valokuvat todistavat miten kiehtovia vanhat valokuvat parhaimmillaan voivat olla! Tätä kuvaa kannattaa pysähtyä lukemaan, eli katsoa tarkkaan. Ei vain itse siltaa vaan myös kuvan esittämiä muita kohteita. Tunnistettavia yksityiskohtia löytyy rannalta useitakin, mutta paljon on sinne tullut toki aikojen saatossa lisää.

Hienoa on myös se, että kuvassa olevista henkilöistä on saatavissa näin tarkat tiedot.

Ja mikä auto kuvassa onkaan! Sillä on takuuvarmasti saanut nautittavaa kyytiä mukulakivisellä Vaskiluodon sillalla!

LÄHETÄ sinäkin kuvia Vaskiluodonsillasta, vanhoja kuvia, kuvia ennen siltapenkereen saneerausta, kuvia korjausvaiheesta, tai tämän hetken kuvia alueesta elo-syyskuussa 2013.
Lähetetyistä kuvista kootaan syyskuun lopussa SLIDESHOW, VASKILUODONSILTA – ENNEN JA NYT.

Kuvista ei makseta palkkiota, ja kyseessä ei ole kilpailu. Kuvaajat säilyttävät kaikki tekijäinoikeudet kuviinsa. Kuvaajien nimet tulee ilmoittaa, ja ne julkaistaan, ellei toisin haluta.

Digitaalinen materiaali osoitteella aimonyberg(at)gmail.com ja paperikuvat ottamalla yhteyttä tämän blogin ylläpitäjään Aimo Nybergiin, puh. 050 3308540.

Hienot historialliset valokuvat ansaitsevat tulla digitalisoiduiksi ja pääsyn kaikkien ihailtaviksi nettiin!
Ole Sinäkin mukana tällaisessa kuvien tallennusprojektissa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...