torstai 22. tammikuuta 2015

Kaupungin rooli

Yhdistyksemme kunniapuheenjohtaja Jaakko Vainionpään kannanotto Vaskiluodon tornitaloluonnokseen (Pohjalainen 22.1. ja vaasalaisia.infossa ja tässä blogissa pari päivää sitten) on oikeaan osuva.

Kritiikkiä häneltä saavat hanketta puolustaneet ja siihen välinpitämättömästi suhtautuvat. Allekirjoittanutkin, kun en ole hanketta tyrmännyt, vaan peräänkuuluttanut erilaisten näkemysten esiintuloa, sekä omien lähtökohtien argumentointia.

Olen todennut, että virkistysalueille eli Vaskiluodossa metsäalueelle ei pidä nyt eikä jatkossakaan rakentaa kerrostaloja, eikä muutakaan. Nyt ehdotetulle parkkipaikalle ei laillista estettä rakentamiselle löydy, jos päättäjät ja suunnittelevat virkamiehet hoitavat kuulemiset ym. prosessin moitteitta. Ja siis oikeasti ovat sitä mieltä, että hanke on vietävä läpi.

Erityisen oikeassa Jaska on kirjoituksensa lopussa, motossaan:

MOTTO: TAVOITTEET ENSIN, ja KEINOT TAVOITTEITTEN MUKAAN.

Eli nyt rakennusliikkeet tekevät sitä mikä niille kuuluu. Mutta kaupunki ei tee.

Lainaus Jaskalta ”Kaupungin pitää määritellä rakentamisen ja kasvun suunnat ja rakennusliikkeitten on siihen tyytyminen. Rakennusliikkeet toki tekevät sitä, mitä niiltä voi odottaakin. Ne pyytävät lisää rakennusoikeutta vanhoille tonteille ja haluavat rakentaa uutta sinne, mikä ei ole hyväksi kaupungille eikä kaupunkilaisille. Ei tällaiseen pikkukaupunkiin kuulu pilvenpiirtäjät. Ne kuuluvat Dubaihin ja Nykkiin. Lontookin on aika matalaa ja toimii hyvin.”

Mennäänkö Vaasassa taas pelkästään rakennuttajien toiveiden mukaan?

Ovatko päättäjät ajan tasalla?




Piirros: Jaakko Vainionpää

Julkaistu aikasisemmin tässä blogissa joulukuussa 2013

Teksti: Aimo Nyberg, VKA ry:n puheenjohtaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...