keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Ottaako kantaa vai ei?

On totta, että sekin on kannanotto mitä jättää sanomatta. Tai kirjoittamatta, esim. tällaisiin blogeihin.

Tämä Vaasa ennen ja nyt -blogi on allekirjoittaneen ylläpitämä, asukasyhdistyksemme vapaamuotoinen nettisivu. Julkaistavat jutut voivat liittyä lähes mihin tahansa, kunhan niissä on edes jonkinlainen linkki Vaasaan ja vaasalaisiin. Toive on myös, että kirjoittaja esiintyy omalla nimellään. 

Tämän sivuston jutut ovat olleet pääasiassa muutamien kirjoittajien omia henkilökohtaisia mielipiteitä ja myös tapahtumien ja tilaisuuksien raportointia. Suoranaista kaupallista mainontaa ei ole ollut, toki tärkeiksi koetuista tilaisuuksista on voinut etukäteen informaatiota jakaa. Osto- ja myynti-ilmoituksia ei ole ainakaan vielä ollut.

Kirjoittajia toivotaan lisää, jotta sisältö monipuolistuisi ja voisimme löytää uusia lukijoita erilaisista kohderyhmistä. Laaja mielipiteiden kirjo olisi tärkeää, jotta itse kukin välttäisi yksin oikeassa olemisen vaarallisen asenteen.


Eikö asukasyhdistyksellä ole mielipiteitä?

Miksi tältä sivuilta ei löydy tietoa asukasyhdistyksen mielipiteistä?

Niin, resurssimme eivät ole riittäneet tämän enempään. Puheenjohtajana allekirjoittanut ei myöskään ole halunnut ryhtyä niinkään mielipiteiden muokkaajaksi, vaan koen olevani enemmän keskustelun mahdollistaja ja kuuntelija.

Yhdistyksemme viralliset mielipiteet pyritään löytämään kokouksissamme, hallituksemme noin kerran kuussa kokoontuvissa kokouksissa, ja kaksi kertaa vuodessa pidettävissä sääntömääräisissä kevät- ja syyskokouksissa. Ehdotuksia yhdistyksemme kannanotoiksi voi jättää allekirjoittaneelle ja tottakai muillekin hallituksemme jäsenille.

Minulta kysyttiin viikolla mitä mieltä me (VKA ry) olemme katupartioista?

Asia on ajankohtainen, ja keskustelu käy vilkkaana SoMesssa. Onneksi mielipiteitä on, ja niitä halutaan tuoda myös esille. Suomalaisen demokratian tila on tässä mielessä jopa ainutlaatuisen hyvä, ainakin maailmanlaajuisesti ajateltuna. On hienoa, kun ihan tavallisetkin ihmiset voivat saada omia ajatuksia julkisuuteen, ja että ammattitoimittajat voivat tehdä työtään pelkäämättä henkensä puolesta tai erottamisuhan alla. Onko tilanne muuttumassa, tai jo muuttunut huonompaan suuntaan, tätä voi kyllä myös miettiä.

Esillä olevaan katupartiointiin liittyen on nostettu esiin ilmiöitä, kuten katupartioissa mukana olevien yhtenäiset asut, porukoiden oudot nimet ja käytettävät tunnukset, merkit, samoin kuin ryhmien oleminen jonkun puolesta/vastaan.

Nämä ovat sellaisia asioita, joiden suhteen on syytä olla erityisen tarkkana. Olen itse sitä mieltä, että näistä puhuminen on ihan ok, mutta itse asian, eli tällaisen toiminnan on oltava valtakunnan päätösten tekijöiden ja viranomaistahojen määrittelemää ja siis hyväksymää, sekä myös valvomaa ts. kontrolloimaa.

Valta? Se on aina jollain, ja ns. valtatyhjiöitä ei voi antaa syntyä, - ne kun sitten täyttyvät jollain, uudella vallalla. Mikään ei tietenkään ole ikuista. Valtarakenteet voivat muuttua joskus jopa ryskyen, asiat kääntyä jopa päälaelleen. Radikaalitkin toimet voivat olla puolusteltavissa, jos omat kansalliset toimintamahdollisuudet muuttuvat äkisti maailmanlaajuisten tapahtumien seurauksena. 

Laillisuusmiehenä itseäni pitävänä haluan nähdä mahdollisten toimintatapamuutosten mm. kansalaisten turvallisuutta koskevissa asioissa olevan niin isoja asioita, että me tavalliset ihmiset emme saa itse ottaa toimia omiin käsiimme. Ohjeistusten ja määräystenkin on oltava lakeihin perustuvia, ja siis demokraattisen käsittelyn tuloksena syntyneitä. Eduskuntamme, hallitus ja presidentti tuntuvat onneksi olevan tilanteen tasalla.

Asiasta en nyt kirjoita enempää. Ja korostan, että asukasyhdistyksemme ei ole katupartiointi asiaan kantaa ottanut.

Jos katupartiointiasia kiinnostaa, niin ainakin vaasalaisia.infossa julkaistu majuri evp Kalle Lanamäen kirjoitus on lukemisen arvoinen.

Kalle Lanamäen vahvat mielipidekirjoitukset/ kolumnit ovat hyviä esimerkkejä persoonallisesta ja asiassa pysyvästä, ja myös toisten näkemyksiä arvostavasta rehellisestä ajattelusta.

Kallea kannattaa kuunnella, oli sitten hänen kanssaan samaa mieltä, tai eri mieltä.

Lue kirjoitus TÄÄLTÄ




4.12.2014. Kuva toissa vuoden itsenäisyyspäivän koristelusta koulullamme.

On olemassa paljon symboliikkaa, värejä, kuviota, lippuja, jne. joita voidaan pitää yleisinhimillisinä ja kaikkien yhteisinä tunnuksina.

Ollaan iloisia siitä, että osaamme Suomessa tehdä asioita yhdessä, sopia asioita, olla kavereita kaikkien kanssa.

Teksti ja kuva: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...